Behind the scenes

Jouw decor in 3D

Met behulp van 3D-visualisatie wordt het bouwen van decors een eenvoudige taak met tal van voordelen. Dit revolutionaire proces biedt niet alleen meer flexibiliteit en creatieve vrijheid, maar bespaart ook de tijd die voorheen gepaard ging met het bouwen van fysieke decors. Met 3D creëert Lenzer adembenemende virtuele omgevingen die de grenzen van de werkelijkheid overstijgen.

Twee vliegen in één klap

In de wereld van productfotografie is naast een puur packshot het creëren van aantrekkelijk decor altijd een essentieel onderdeel geweest. Het bouwen van fysieke decors kan echter tijdrovend, kostbaar en beperkend zijn. Gelukkig biedt de opkomst van 3D visualisatie nieuwe mogelijkheden om dit proces te vereenvoudigen. Lenzer fotografeert jouw product op infini en plaatst het nadien in een decor naar wens. Hierdoor kunnen we creatieve vrijheid en flexibiliteit ervaren zonder daadwerkelijke decors te bouwen. Twee vliegen in één klap dus. Je ontvangt van ons een puur productshot samen met een sfeerbeeld. 

 

De workflow

Stap 1: Moodboard
Aan de hand van een briefing maakt Lenzer voor jou de juiste schetsen aangevuld met props en indicatie van licht.

Stap 2: 3D render
Na de goedkeuring van het moodboard wekken onze 3D artiesten jouw ruimte tot leven. Deze zal al reeds tijdens de shoot gebruikt worden voor het juiste standpunt te bepalen. 

Stap 3: Fotografie van het product
Eens de ruimte goedgekeurd is, treden onze fotografen in actie. Zij plaatsen het juiste licht, zoeken naar het juiste stanpunt en brengen je product stijlvol in beeld. Hiernaas fotograferen we voor jullie ook een packshot van het product. 

Stap 4: Integratie van de foto in 3D
De foto van het product wordt bestudeerd door onze 3D artiesten, zij plaatsen de juiste schaduwen in het decor. 

Stap 5: Photoshop
Via postproductie komen de 2 werelden samen tot één geheel. Zoals altijd met oog voor detail afgewerkt.